75års fest mitt i sommaren

  Delar av sommarbuffén

Delar av sommarbuffén

Rostade mandlar med ingefära och fikon

Kall örtsoppa med gurka, yoghurt och kallpressad sesamolja

Gravad och halstrad lax med senap och tahini

Lammfärsbullar i citron och vitt vin, mandel och edamame - mandel och ostbollar för veggo

Tomat och löktarte

Linssallad med grillad aubergine, persilja och knaprig honungsbakad chevre

Vattenmelon, feta, inlagd citron, svarta oliver och oreganoblommor

Gröna blad, pistagenötter och kallpressade siciliansk olivolja

Studentbuffé med klassiska smaker

  Buffén i trädgården

Buffén i trädgården

Coupe med ägg och misomajonäs, kallrökt lax, sparris, örter och laxrom

Dubbelmarinerad tjälknölad stek på hjort, fetaostkräm med rostad vitlök

Ugnsbakad basilikamarinerat kycklingbröst

Fransk potatissallad med sockerärtor, rödlök och kapris

Kikärtskräm med rökt paprika och citron

Parmesanost, Gorgonzola med tillbehör

Bröllopstårta av ost med tillbehör

  Osttårta

Osttårta

Brudparet ville ha ost istället för tårta. Tillbehören matchades med ostarnas grund"ton":

Kola och sötma möter syra och parfym: Vesterhavsost, rabarberkompott med kardemumma

Beska och fetma möter friskhet och sälta: Golminister cheddar, selleristjälkar och grön paprika

Salt och umami möter friskhet och sötma: Sörmlands ädel, aprikoskompott med brynt smör

Rått och omoget möter friskhet och mild syra: Brillant Savarin, jordgubbssallad med mynta och svartpeppar

 

 

Taklagsfest, 180 pers lunch

  Chokladkaka med havtornswirl

Chokladkaka med havtornswirl

Långbakad fläskkarré, kimchi och fermenterade svarta bönor

Blomkål och gurksallad med färsk chili och rostade sesamfrön

Yoghurtsås med miso, chili och apelsinzest

Ångat ris

Flatbread

Brownie med havtornsswirl och salt kolasås

Internationella affärsänglar på lunch

  Gravade rödbetor

Gravade rödbetor

Senaps och fänkålsgravat oxinnanlår/rödbeta med rädisa, havtorn och munggroddar

Indiska dosa - glutenfri surdegspannkaka. masserad kål, cashewdressing, picklade rödlök, chiafrön

Rökt makrill/rökt feta och fermenterade svarta bönor, bakad sötpotatis, fänkål, sparris och blodgrapefrukt. Citronette med färsk röd chili

Säsongens gröna blad, spansk körvel, kirskål, ramslöksdressing, rostade solrosfrön

Rabarber, maräng, matchatekräm, karamellflarn med sesamfrön och miso

 

HEmma-hos catering

  Kroppkaka

Kroppkaka

Viltconsommé med pepparrotskräm,  äppelcrudité

Fänkåls och senapsgravat oxinnanlår, örtig sallad, havtornsvinägrett

Kroppkaka med rökt kastanjechampinjon, brynt smör, lingoncrunch

Fudge med vanilj och havssalt

 

 

 

kontakta mig

susanna.bill@sustenance.se