Ingredienser (70-80 skorpor):

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg - gärna ekologiskt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk krossade kardemummakärnor (ca 1/2 msk okrossade)
  • 1 nypa salt

Gör så här:

Sätt på ugnen 225 grader.

Rör smör och socker smidigt och rör sedan i ägget.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smörblandningen tillsammans med grädden och mjölken.

Forma små bollar (ca 40 st) och grädda i 9-10 minuter. De skall få litet färg.

Tag ut dem ur ugnen och dela dem på mitten.

Stäng av ugnen och låt den svalna litet. Sätt sedan tillbaka skorporna och rosta dem torra i eftervärmen. Eventuellt kan du låta ugnen stå på 70 grader om eftervärmen inte räcker. Låt ugnsluckan stå på glänt under tiden. Skorporna är klara när de är helt frasiga utan mjuk kärna.